Nyheter

Senaste nytt

Här hittar du pressmeddelanden, de senaste nyheterna och får reda på vad som händer hos oss på Scapa.

Ny VD och Koncernchef för Scapa Inter AB

Martin Starkman blir från 1e November 2020 ny VD/Koncernchef för Scapa Inter AB.

I Scapa Inter-koncernen ingår Beds By Scapa i Alvesta, Scapa Fastighet samt den Litauiska verksamheten samlad i UAB Scapa Baltic.

Nuvarande VD/Koncernchef, Peter Conradsson fortsätter som Ordförande för koncernen och kommer operativt att arbeta med försäljning och affärsutveckling.

Martin började på Scapa 2017 som produktionschef och blev 2018 VD för dotterbolaget Beds By Scapa.

Martin började sin yrkesverksamma karriär som produktionstekniker under ett par års tid på Scapa i slutet av 90-talet och har sedan han lämnade Scapa jobbat inom köks-, fordons- och gummi-industrin i brett spektra av roller som inköps-, kvalitets-, miljö-, försäljnings- och produktionschef. Senaste uppdraget inom Scapa har varit VD för Beds By Scapa, ett uppdrag som Martin behåller.

Stort lycka till Martin!

Peter & Roger Conradsson

Scapa Inter-koncernen omsätter cirka 700 MSEK och vi är cirka 700 medarbetare i Sverige, Norge och Litauen.

SCAPAS KLIMATMÅL

Scapa tillkännager sitt åtagande till Science Based Targets Initiative (SBTi) för att minska utsläppen av växthusgaser

Science Based Targets Initiative är ett unikt initiativ som drivs av World Resource Institute, World Wildlife Fund, Carbon Disclosure Project och FN: s Global Compact. Dess mål är att stödja deltagande företag i att bestämma hur mycket de måste minska sina utsläpp av växthusgaser för att förhindra de värsta effekterna av klimatförändringar. 

SBTi uppmuntrar företagen att sätta utsläppsmål som gör det möjligt att uppnå det globala klimatavtal som undertecknades i Paris 2015 och som syftar till att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader Celsius. 

För att sätta realistiska mål har Scapa samarbetat med Normative för att identifiera sina direkta och indirekta utsläpp i hela sin värdekedja. Som ett resultat förbinder sig Scapa till följande mål: 

Att minska sina Scope 1 * växthusgasutsläpp med 50 procent fram till 2030 samt att minska Scope 3 ** växthusgasutsläppen med 58 procent fram till 2030 (för båda målen fungerar 2018 som basår). Scapa förbinder sig också att fortsätta köpa 100 procent förnybar el fram till år 2030. 

Kristian Rönn, grundare och VD för Normative: ”Vi måste inse att klimatförändringar är en lösbar fråga. Vetenskapen säger att för att minska risken från klimatförändringar, måste vi arbeta tillsammans för att stabilisera temperaturökningen till maximalt 1,5 ° C. Vi kan nå detta mål om fler företag tar samma nivå av ansvar och engagemang som Scapa nu har. ” 

 Martin Starkman, VD för Beds by Scapa AB: ”Hållbarhet är ett av Scapas tre fokusområden, de andra två är personal och produkt. Genom att göra hållbarhet till en integrerad del av vår verksamhet och samarbeta nära med våra kunder och leverantörer arbetar vi för att säkerställa mer koldioxideffektiva produkter.” 

Peter Conradsson, VD för Scapa Inter AB: ”Att hantera klimatförändringar kräver ambitiösa åtgärder från företagssektorn. Våra Science Based Targets bevisar vårt engagemang för att bygga en hållbar ekonomi genom att inte göra det som är lätt men det som är nödvändigt. 

 

Scope 1-utsläpp är direkta utsläpp från ägda eller kontrollerade källor. I Scapas fall är detta fordonsflottan. 

** Scope 3-utsläpp är alla indirekta utsläpp (som inte redan ingår i Scope 2) som förekommer i värdekedjan för Scapa, inklusive både uppströms och nedströmsutsläpp. 

SES VI?

IMM Cologne

IMM Cologne är en av Europas störst möblemässor, självklart kommer vi vara på plats för att visa upp Scapa The Dream  Company. Kom och hälsa på oss och se vår nya koncept säng och prova våra sköna soffor.

Ni hittar oss i Hall 6.1, monter B:061
13–19 januari 2020

NY GRAFISK PROFIL

Scapa blir Scapa The Dream Company

Vi är på en resa mot att bli drömföretaget och detta arbete måste ju självklart synas! Så nu presenterar vi vår nya grafiska profil som matchar vad vi leverera – moderna produkter tillverkade i ett företag med ett modern ledarskap. Det nya uttrycket spänner över en ny logotype, ny pay off (The Dream Company) som förstärker vår kulturella förändring. Scapa har alltid levererat en stor bredd av produkter, detta sammanfattas nu under ”Made to fit your lifestyle” där du hittar möbler som passar dig oavsett vem du är eller vart du är i livet.

SVANEN

Äntligen Svanenmärkt sömn

Beds by Scapas eget sängsortiment är äntligen Svanenmärkt! Här finns ramsängar, kontinentalsängar, ställbara sängar och bäddmadrasser som bidrar till ett hållbart klimat.